Laboratorija

Laboratorija  je opremljena visokokvalitetnom i najsavremenijom opremom. Uz primjenu savremenih metoda i savršene tehnologije uz vrhunsko znanje i iskustvo naših stručnjaka garantuje sigurnost i pouzdanost svakog urađenog nalaza.

U službi za laboratoriju JU DZ Zenica možete uraditi slijedeće pretrage: Sedimentacija, Šuk, Šuk u 24h urinu, Urea, Kreatinin, Kreatinin klirens, Acidum urikum, Bilirubin ukupni, Bilirubin direktni, Bilirubin indirektni, Ukupni protein, Proteinurija, Albumini, Globulini, Fe, TIBC, UIBC, Kalcij u urinu, PSA, GOT (ASAT), GPT (ALAT), Amilaza, Amilaza u urinu, Alkalna fosfataza, APTT, Ukupni  holesterol, Ukupni trigliceridi, HDL, LDL, HBA1C, Helicobactery  i  stolicu na benzedin.

Vršimo vađenje alergena, antitijela i Quantiferonov test i šaljemo u bolnicu Tešanj, a naša dva laboranta odlaze u kućne posjete za nepokretna lica i lica sa paraplegijom.

Služba za laboratorijsku dijagnostiku se sastoji iz centralne laboratorije i prigradske laboratorije u Nemili u sklopu ambulante porodične medicine "Nemila".

Načelnik Službe:
Kalčo Dženita, dipl. ing.hemije

Glavni tehničar:
Azra  Delić Begagić

Radno vrijeme:
od 07:00 h do 15:00 h

web: pixelgraf.dk